Autodemontage Nijmegen logo
Wij zijn tot 18.00 uur bereikbaar

024-378 4427

Wij zijn tot 18.00 uur bereikbaar

Oude scooter verkopen? Dit zijn de opties

Delen

Als trotse eigenaar van een scooter, kan het moment komen waarop u afscheid wilt nemen van uw trouwe tweewieler. Misschien bent u toe aan een upgrade naar een nieuwer model, of misschien gebruikt u hem gewoon niet meer zoals vroeger. Wat de reden ook is, het verkopen van uw oude scooter kan een verstandige keuze zijn om ruimte vrij te maken en wat extra geld te verdienen. Maar waar begint u? Gelukkig zijn er verschillende opties voor het verkopen van een scooter, variërend van online platforms tot lokale dealers. In deze blog zullen we alle mogelijke opties doornemen en u voorzien van handige tips om het proces van een scooter verkopen zo soepel mogelijk te laten verlopen.
 

Hoe verkoop je een scooter?

Een Vespa, Piaggio SYM, Aprilia of Kymco: snel van uw (oude) scooter af? Er zijn verschillende mogelijkheden om uw scooter of brommer te verkopen:

1. Online verkoopplatforms

Het internet heeft de manier waarop we kopen en verkopen revolutionair veranderd, en dit geldt ook voor scooters. Er zijn verschillende online verkoopplatforms waar u uw oude scooter kunt aanbieden aan potentiële kopers over de hele wereld. Enkele populaire opties zijn:

Marktplaats: Een bekend online platform waar u allerlei tweedehands goederen kunt kopen en verkopen, waaronder scooters. Met Marktplaats bereikt u een breed publiek en kunt u mogelijk snel een koper te vinden.

Facebook Marketplace: Met miljoenen gebruikers over de hele wereld is Facebook Marketplace een handige plek om uw (oude) scooter te adverteren. Bovendien kunt u gemakkelijk communiceren met geïnteresseerde kopers via Messenger.

2. Inruilen bij een dealer

Als u op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om uw oude scooter te verkopen, overweeg dan om hem in te ruilen bij een lokale dealer. Veel scooterwinkels bieden inruilopties aan, waarbij u uw oude scooter kunt inleveren en een korting kunt krijgen op de aanschaf van een nieuw model. Dit kan vooral handig zijn als u van plan bent om een nieuwe scooter te kopen.

3. Verkopen aan een particulier

Als u de voorkeur geeft aan direct contact met potentiële kopers en de mogelijkheid om te onderhandelen over de prijs, overweeg dan om uw oude scooter aan particulieren te verkopen. Dit kan via mond-tot-mondreclame, online advertenties of zelfs door een ‘te koop’-bord op uw scooter te plaatsen. Hoewel deze methode wat meer inspanning vereist dan andere opties, kan het resulteren in een hogere verkoopprijs.

4. Scooter verkopen? Denk aan een autosloperij

Een minder traditionele, maar toch een uitstekende optie voor het verkopen van een oude scooter is het aanbieden aan een autosloperij of autodemontagebedrijf. Hoewel deze bedrijven zich in eerste instantie richten op auto’s, accepteren sommige ook scooters en brommers voor demontage en recycling. Het voordeel van het verkopen van een oude scooter aan een autosloperij, is dat u geen last heeft van een lang verkoopproces en vreemden aan de deur en u kunt doorgaans een hoge vergoeding kunt verwachten.

5. Scooter verkopen voor onderdelen

Heeft u een oude scooter of brommer en rijdt deze niet meer? Dan kan uw kapotte sloop scooter verkopen voor onderdelen een interessante optie zijn. U bent van uw scooter af, maar kan er toch geld mee verdienen.

Scooter verkopen, welke papieren nodig?

Voor het verkopen van een scooter en de scooter te laten overschrijven zijn de volgende documenten nodig:

  1. kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard) met de volledige tenaamstellingscode;
  2. een papieren kentekenbewijs? Dan heeft u het originele tenaamstellingsbewijs en overschrijvingsbewijs nodig;
  3. een geldig Nederlands legitimatiebewijs.

Scooter overschrijven, waar doe ik dat?

U kunt uw scooter laten overschrijven bij een kentekenloket van Post NL, online bij de RDW of bij een RDW-keuringsstation

Voor hoeveel kan ik mijn scooter verkopen?

Dit is afhankelijk van onder meer de algehele staat, de leeftijd en de kilometerstand van de scooter. Afhankelijk van deze factoren kunt u uw scooter verkopen voor enkele honderden tot aan duizend euro of meer.

Sloop scooter verkopen, levert dit nog geld op?

Heeft u een scooter die rijp is voor de sloop of heeft u een scooter met schade? Dan kan verkopen van uw sloop scooter een pittige uitdaging zijn. Benieuwd wat uw scooter waard is? Wij taxeren uw (sloop) scooter vakkundig en kijken onder meer naar het merk, het model, de staat en de vraag naar onderdelen. Scooters halen wij gratis op en we vrijwaren uw scooter op locatie.

Kort samengevat

Het verkopen van een (oude) scooter of brommer kan een uitdaging zijn, maar door te kijken naar de verschillende opties die in deze blog zijn benoemd, kunt u snel uw scooter verkopen en er een eerlijk bedrag voor krijgen. Gaat u uw scooter verkopen? Zorg er dan voor dat u over de juiste papieren beschikt voor een snelle en moeiteloze afhandeling.

Lees ook