Autodemontage Nijmegen logo
Wij zijn tot 18.00 uur bereikbaar

024-378 4427

Wij zijn tot 18.00 uur bereikbaar

Hoeveel is mijn sloopauto waard?

Delen

Heeft u een oude auto die u niet meer gebruikt en overweegt u deze te laten slopen? Dan bent u vast benieuwd naar de waarde van uw sloopauto. Het bepalen van de exacte waarde kan een uitdaging zijn, maar met de juiste stappen kunt u een realistische schatting krijgen. In deze blog gaan we dieper in hoe u kunt ontdekken hoeveel uw sloopauto waard is.

1. Noteer het merk, model en bouwjaar

Het merk, model en bouwjaar van de auto zijn essentiële gegevens bij het bepalen van de waarde. Oudere modellen en zeldzame auto’s kunnen soms meer waard zijn, zelfs als er niet meer in gereden kan worden. Zorg ervoor dat u deze informatie bij de hand hebt.

2. Onderzoek de staat van de auto

Een cruciale factor bij het bepalen van de waarde van uw sloopauto is de algehele staat ervan. Maak een grondige inspectie en maak aantekeningen van eventuele schade, zowel extern als intern. Dit zal u helpen een beter beeld te krijgen van de conditie van uw voertuig. 

3. Controleer de kilometerstand

Kopers en autosloopbedrijven hechten veel waarde aan de kilometerstand van een voertuig. Een lagere kilometerstand kan resulteren in hogere waarde. Zorg ervoor dat u deze informatie nauwkeurig hebt. Is uw auto voorzien van een Nationale Auto Pas (NAP)? Zorg er dan voor dat u over een bewijs beschikt.

4. Zoek naar bruikbare onderdelen

Als bepaalde onderdelen van uw sloopauto nog in goede staat verkeren, verhoogt dit de waarde. Maak een lijst van bruikbare onderdelen, zoals de motor, transmissie, of andere waardevolle componenten. 

5. Vergelijk offertes van verschillende autosloopbedrijven

Om de beste prijs voor uw sloopauto te krijgen, is het raadzaam offertes op te vragen bij verschillende autosloopbedrijven. Vergelijk de prijzen en de voorwaarden die geboden worden. Let ook op eventuele extra kosten zoals het ophalen van de auto. 

Conclusie

Het bepalen van de waarde van uw sloopauto vereist aandacht voor detail en een grondige analyse van verschillende factoren. Door de stappen in deze blog te volgen, kunt u een realistische schatting krijgen en ervoor zorgen dat u de beste prijs krijgt voor uw sloopauto. Wilt u uw sloopauto verkopen? Verkoop uw kapotte auto vandaag nog volledig gratis en vrijblijvend aan ADN. Vul het formulier in of bel voor het maken van een afspraak.

Lees ook