Welke autoverzekering past bij mij? Lees onze keuzegids
Wij zijn tot 18.00 uur bereikbaar

024-378 4427

Wij zijn tot 18.00 uur bereikbaar

Welke autoverzekering past bij mij?

Delen

Autoverzekeringen zijn er in verschillende vormen en maten, maar het vinden van degene die het beste bij u past, kan een uitdaging zijn. In deze blog zullen we de belangrijkste overwegingen bespreken om u te helpen de perfecte autoverzekering te kiezen die aansluit bij uw individuele behoeften. 

1. Type verzekering: WA, WA+ beperkt casco, all-risk

Het eerste waar over nagedacht moet worden, is het type dekking dat u nodig heeft. WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) dekt schade aan anderen, WA + beperkt casco voegt dekking toe voor diefstal en schade door bijvoorbeeld brand, en met all-risk bent u verzekerd voor de schade aan uw eigen auto. Ook als u dit zelf veroorzaakt.

2. Eigen risico: wat kunt u dragen?

Het eigen risico is het bedrag dat u zelf moet betalen bij schade. Overweeg uw financiële situatie en bepaal hoeveel eigen risico u kunt dragen. Een hoger eigen risico leidt doorgaans tot lagere premies. 

3. Aanvullende dekkingen: extra bescherming

Sommige verzekeraars bieden aanvullende dekkingen aan, zoals rechtsbijstand, pechhulp, of een no-claimbeschermer. Denk na over welke extra bescherming voor u belangrijk is en welke u kunt missen. 

4. Klantenservice en ervaringen van anderen

Controleer de klantenservice en lees reviews van andere verzekerden over de verzekeraar. Een goede klantenservice kan van onschatbare waarde zijn als u onverhoopt ooit een claim moet indienen.

5. Vergelijk verzekeringen en bespaar geld

Autorijden is een dure hobby. Door het vergelijken van de premies bij verschillende verzekeraars, kunt u al snel veel geld besparen. Online vergelijkingstools zoals bijvoorbeeld Indipender kunnen u helpen snel en eenvoudig premies te vergelijken. 

Verkoopt u uw voertuig aan ADN?

Dan regelen wij voor u de vrijwaring. Goed om te weten: bij het verkopen van uw voertuig stopt de autoverzekering niet automatisch. Deze dient u zelf stop te zetten. Dit kunt u gemakkelijk online doen bij uw verzekeraar of telefonisch. 

Lees ook