Autodemontage Nijmegen logo
Wij zijn tot 18.00 uur bereikbaar

024-378 4427

Wij zijn tot 18.00 uur bereikbaar

Maak uw auto winterproof met deze tips

Delen

Het winterseizoen brengt niet alleen gezelligheid met zich mee, maar ook uitdagingen voor automobilisten: sneeuw, ijzel en vrieskou kunnen problemen opleveren op de weg en voor uw auto. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u en uw auto voorbereid zijn op winterse perikelen. In deze blog delen enkele essentiële tips om uw auto winterproof te maken.

1. Winterbanden: grip op de weg

Inverteer in goede winterbanden voor optimale grip op besneeuwde en gladde wegen. Controleer ook regelmatig de bandenspanning, want deze kan fluctueren door koude temperaturen.

2. Controleer de bandenspanning

Koude lucht kan de bandenspanning beïnvloeden. Zorg ervoor dat de banden op de juiste druk zijn, zoals aangegeven in de handleiding van uw auto. Een goede bandenspanning verbetert de grip en vermindert het risico op slippen.

3. Accu opladen: voorkom startproblemen

Kou kan de accucapaciteit verminderen. Laat uw auto controleren en eventueel opladen om startproblemen tijdens koude ochtenden te voorkomen.

4. Koelvloeistofniveau: ververs of breng op peil

Zorg ervoor dat uw koelsysteem winterbestendig is door de koelvloeistof te vervangen. Een mengsel van antivries en water in de juiste verhouding beschermt uw motor tegen bevriezing. 

5. Ruitenwisservloeistof: zichtbaarheid behouden

Gebruik een winterbestendige ruitenwisselvloeistof met antivries. Zorg er eveneens voor dat de ruitenwissers in goede staat zijn.

6. Verlichting controleren: zien en gezien worden

Controleer alle lampen, inclusief koplampen, remlichten en richtingaanwijzers. Goede verlichting is essentieel voor zichtbaarheid en veiligheid op de weg.

7. Vloeistofniveaus: algehele controle

Controleer regelmatig de niveaus van motorolie, remvloeistof en stuurbekrachtigingsvloeistof. Houd ze op het juiste niveau om optimale prestaties te garanderen.

8. Controleer de werking van de airco

Huh, airco in de winter? Jazeker! Een airco zorgt naast verkoeling in de zomer, ook voor het ontvochtigen van de lucht. Dit zorgt ervoor dat beslagen ramen tegen worden gegaan, of als ze al beslagen zijn, snel te ontwasemen. Controleer of de airco goed werkt voor maximaal rijcomfort.

9. EHBO-kit en noodspullen

Het klinkt wellicht wat overdreven, maar zorg ervoor dat u een winterse nooduitrusting in uw auto heeft liggen, inclusief een deken en EHBO-benodigdheden. Heeft u onverhoopt pech en moet u wachten in de kou op hulp? Dan bent u in de tussentijd van alle gemakken voorzien. 

Conclusie

Door deze eenvoudige maar belangrijke stappen te volgen, maakt u uw auto winterklaar en bevordert u de veiligheid tijdens de koude maanden. Vergeet niet regelmatig onderhoud uit te voeren en uw rijgedrag aan te passen aan de winterse omstandigheden, Zo bent u goed voorbereid op wat de winter op de weg brengt. Veel veilige kilometers gewenst!

Tip: bent u op zoek naar auto-onderdelen om bijvoorbeeld uw auto winterklaar te maken, of om deze weer te laten rijden na uitval door winters weer? Wij hebben ruim 20.000 gebruikte auto-onderdelen die direct uit voorraad leverbaar zijn!

Lees ook