Autodemontage Nijmegen logo
Wij zijn tot 18.00 uur bereikbaar

024-378 4427

Wij zijn tot 18.00 uur bereikbaar

12 redenen waarom een auto APK afgekeurd wordt

Delen

De APK-keuring is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat auto’s veilig en wettelijk op de weg blijven. Het niet doorstaan van deze keuring kan verschillende oorzaken hebben, variërend van kleine defecten tot ernstige veiligheidsproblemen. Hier zijn 12 veelvoorkomende redenen waarom een auto APK afgekeurd wordt.
 

1. Remmen

Versleten remmen, onjuiste afstelling of onvoldoende remvloeistof zijn veelvoorkomende redenen voor APK afkeur. Goed werkende remmen zijn van essentieel belang voor de veiligheid van het voertuig.

2. Verlichting

Defecte koplampen, remlichten, richtingaanwijzers of achterlichten leiden vaak tot afkeur bij de APK. Correct werkende verlichting is essentieel voor veilig rijden, vooral ‘s nachts.

3. Banden

Onvoldoende profiel, beschadigingen of verkeerde bandenspanning kunnen leiden tot afkeur bij de APK. Goede banden zijn van cruciaal belang voor grip en stabiliteit op de weg.

4. Carrosserie

Ernstige roestvorming, structurele schade of loszittende onderdelen zijn redenen voor afkeur bij de APK. Een gezonde carrosserie is essentieel voor de algehele veiligheid en integriteit van het voertuig.

5. Uitlaat

Lekkende uitlaatgassen, roestvorming of loszittende onderdelen kunnen leiden tot afkeur bij de APK. Een goed functionerend uitlaatsysteem is van belang voor zowel de veiligheid als het milieu.

6. Stuurinrichting

Speling in het stuur of versleten onderdelen kunnen redenen zijn voor afkeur bij de APK. Een goede stuurinrichting zorgt voor een veilige en nauwkeurige controle over het voertuig.

7. Wielophanging

Versleten schokdempers, veren of draagarmen kunnen leiden tot afkeur bij de APK. Een goede ophanging is cruciaal voor een comfortabele en stabiele rit.

8. Gordels

Defecte of versleten veiligheidsgordels kunnen leiden tot afkeur bij de APK. Functionerende veiligheidsgordels zijn van vitaal belang voor de bescherming van de inzittenden bij een ongeval.

9. Ruitenwissers

Versleten of niet-werkende ruitenwissers kunnen leiden tot afkeur bij de APK. Goed werkende ruitenwissers zijn essentieel voor een helder zicht tijdens slecht weer.

10. Uitstoot

Een te hoge uitstoot van schadelijke stoffen kan leiden tot afkeur bij de APK. Een goed onderhouden motor en uitlaatsysteem zijn belangrijk voor een lagere uitstoot en een schonere omgeving.

11. Elektrische systemen

Defecte of niet-werkende elektrische systemen kunnen leiden tot afkeur bij de APK. Elektrische problemen kunnen de veiligheid en functionaliteit van het voertuig beïnvloeden.

12. Documentatie

Ontbrekende of ongeldige documentatie kan leiden tot afkeur bij de APK. Zorg ervoor dat alle benodigde papieren, zoals het kentekenbewijs en eventuele keuringsrapporten, bij de hand zijn tijdens de keuring.

Help! Mijn auto is APK afgekeurd. Wat doen?

Klik hier en lees het in deze blog

Kort samengevat

Hoewel het vervelend kan zijn als uw auto APK afgekeurd wordt, zijn er stappen die u kunt nemen om het probleem op te lossen en snel weer veilig de weg op te gaan. Door de benodigde reparaties uit te voeren en regelmatig onderhoud te plegen, kunt u toekomstige problemen voorkomen en genieten van een veilige en betrouwbare rit.

Is uw auto APK afgekeurd en zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde? Dan is uw auto economisch total loss. Uw auto als sloopauto verkopen is in dit geval de meest winstgevende optie. Autodemontage Nijmegen koopt graag uw sloopauto in. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende taxatie.

Lees ook