Veelgestelde vragen - Autodemontage Nijmegen
Autodemontage Nijmegen logo
Wij zijn tot 18.00 uur bereikbaar

024-378 4427

Wij zijn tot 18.00 uur bereikbaar

Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen

Algemeen

Ja, van het eerste contact tot aan het ophalen en de vrijwaring: onze dienstverlening is 100% gratis en vrijblijvend.

Bij ADN hanteren we een directe aanpak; wij werken niet met tussenpersonen, bemiddelaars, extra schakels of provisiesystemen. U heeft altijd direct contact met ons team. Dit stelt ons niet alleen in staat om efficiënt en transparant te communiceren, maar kunnen hierdoor ook een eerlijk en marktconform bod doen op uw voertuig. Wij hoeven immers geen rekening te houden met het afdragen van provisie- of bemiddelingskosten, en overige kosten die bij het werken met tussenpersonen gepaard gaan. Lees meer in onze werkwijze.

Ja, wij zijn een RDW-erkend bedrijf en dragen meerdere erkenningen. 

Bij ADN kopen we alles met wielen in: goede occasions, loopauto’s, schadeauto’s, sloopauto’s, motors, scooters, brommobielen, bestelbussen en meer.

Verkoopt u uw voertuig aan ADN? Dan kunt u een zorgeloze 

Wij zijn gevestigd in Nijmegen. Plan uw bezoek hier.

Voertuig verkopen

Nee, onze dienstverlening is 100% gratis en vrijblijvend. 

Hoeveel een voertuig waard is, hangt af van diverse factoren. Middels de gegevens van een voertuig en aanvullende informatie, kunnen wij nauwkeurig de waarde van uw voertuig bepalen. Zo kijken wij onder meer naar de staat van de auto, de kilometerstand en indien van toepassing, naar de onderdelen die wij kunnen gebruiken voor demontage en verkoop.

Gaat u uw voertuig verkopen aan ons? Om u goed van dienst te kunnen zijn hebben wij een aantal belangrijke autopapieren nodig:

Tot 1 januari 2014
Is uw voertuig vóór 2014 voor het eerst in Nederland op naam gezet? Dan beschikt u waarschijnlijk over een papieren kentekenbewijs. Het papieren kentekenbewijs bestaat uit drie delen:

deel IA: het voertuigbewijs met de technische gegevens van de auto;
deel IB: het tennaamstellingsbewijs met de tennaamstellingsgegegevens;
deel II: het overschrijvingsbewijs, noodzakelijk bij overschrijving van uw voertuig.

Voertuigen die tot juni 2014 in Nederland op naam zijn gezet hebben kentekendelen I, II en III.

Sinds 1 januari 2014
Is uw voertuig ná 2014 voor het eerst in Nederland op naam gezet? Dan beschikt u over een kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard). Dit kentekenbewijs bestaat uit:

1. de kentekencard met de gegevens van de auto en kentekenhouder;
2. de tenaamstellingscode die noodzakelijk is bij overschrijving. De tennaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers. De eerste 4 cijfers kunt u vinden op de kentekencard, de laatste 5 cijfers heeft u bij de aanschaf of na overschrijving per briefpost van de RDW ontvangen. 

Ontbreken er papieren? Neemt u dan telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag bij de aanvraag van de benodigde documenten of bij het aanvragen van een demontagecode. 

Kiest u voor ADN? Dan kiest u voor maximale ontzorging. Wij halen uw voertuig gratis bij u op wanneer het u uitkomt. 

Ons eerste bod is gebaseerd op de informatie die u ons heeft verstrekt. Komen deze gegevens tijdens de fysieke taxatie overeen met het voertuig? Dan is uw bod gegarandeerd.

Soms moeten we het bod bijstellen. Bijvoorbeeld als wij gebreken constateren die niet aan ons zijn doorgegeven. Blijkt tijdens taxatie dat uw voertuig meer waard is? Dan kunt u van ons verwachten dat wij een hoger bod doen. Dit doen wij bijvoorbeeld als er kostbare onderdelen zijn die wij kunnen hergebruiken. 

Een bod op uw voertuig is 48 uur geldig. Hierna vervalt het bod en zal er een nieuwe waardebepaling moeten plaatsvinden.

Ja, ook dan kunt u gebruik maken van onze dienstverlening. Wij zijn landelijk werkzaam.

Is de verkoop rond en hebben we met u een ophaalafspraak met u ingepland? Dan kunt u na de afhandeling direct rekenen op een vrijwaring. 

Wij betalen u het overeengekomen bedrag direct uit. Dit kan middels bankoverschrijving of in contant geld.

Onderdelen kopen

Onze auto-onderdelen zijn afkomstig uit eigen demontageauto’s. Wij inspecteren en elk onderdeel uitvoerig. Hierdoor kunnen wij niet alleen hoogwaardige kwaliteit garanderen, maar ook nog eens de beste prijs.

Een voertuig kan total-loss zijn verklaard, maar dit wil niet zeggen dat een voertuig volledig afgeschreven is. Bij ADN kijken we wat een auto nog wél waard is. Veelal zijn (kostbare) onderdelen nog prima te hergebruiken. Hetzij na grondig reinigen, hetzij na een revisie. Zo kunnen we gebruikte auto-onderdelen een nieuw leven geven. Door te kiezen voor gebruikte auto-onderdelen kiest u niet alleen voor een kostenbesparing tot 70% ten opzichte van nieuwe onderdelen, maar kiest u ook nog eens voor een beter milieu. Voor nu en voor de komende generaties. 

Meer overtuigende redenen nodig? Die leest u in onze blog.

Ja, wij kunnen ook nieuwe (originele) onderdelen leveren.

ADN is er voor iedereen. Of u nu een doe-het-zelver bent die kosten wilt besparen of een professional in de autoreparatie; ADN is uw betrouwbare partner voor kwalitatieve, betaalbare gebruikte auto-onderdelen.

Ja, u kunt uw bestelling dezelfde werkdag afhalen in onze vestiging. 

Ja, wij kunnen onderdelen per pakketpost naar u opsturen. In de meeste gevallen bedraagt de levertijd twee werkdagen.

Een chassisnummer, ook wel framenummer of voertuigidentificatienummer (VIN), is een unieke code die elk toegelaten voertuig heeft. Deze code is gegraveerd in het chassis van de auto, maar kunt u ook vinden op het kentekenbewijs en is de code doorgaans gemakkelijk af te lezen door de voorruit aan de passagierszijde.

Autodemontage

Heeft u uw sloopauto verkocht aan ADN? Dan kunt u rekenen op een duurzaam sloopproces. Nee, wij gaan niet met een sloophamer te werk maar beoordelen vakkundig welk onderdelen wij kunnen hergebruiken, repareren of reviseren. Het laten slopen van een auto door ADN is niet alleen een milieuvriendelijke manier om van een oude, onbruikbare auto af te komen, maar het draagt ook bij aan de recycling van waardevolle materialen en de vermindering van afval en uitstoot. Onze werkwijze zorgt ervoor dat het grootste gedeelte van de auto op een verantwoorde manier wordt hergebruikt en gerecycled. Vaak tot wel 98%.

Verwijderen vloeistoffen
We starten het sloopproces met het verwijderen van vloeistoffen zoals brandstof, olie en koelvloeistof. Heeft uw sloopauto een airconditioning? Dan verwijderen we het koudemiddel met een speciaal systeem. De vloeistoffen voeren we af en worden op een mileuverantwoorde manier verwerkt. Ook demonteren wij de banden en halen we de accu uit de auto. 

Demontage
Na het verwijderen van alle vloeistoffen gaan we vervolgens verder met het leukste gedeelte van het sloopproces: autodemontage. We controleren en testen elk onderdeel en beoordelen wat direct hergebruikt kan worden en welke onderdelen na reiniging of een revisie een nieuw leven kunnen krijgen. We voeren de onderdelen in onze database in en slaan ze vervolgens op in het magazijn. De gebruikte auto-onderdelen zijn gereed voor verkoop. Verwachten we dat we in de toekomst nog meer (onder)delen van de auto kunnen gebruiken? Dan krijgt de sloopauto een plek op ons terrein. Is de auto volledig afgeschreven? Dan gaan we verder met het sloopproces.

Recycling van materialen
Nadat de volledige auto is gestript, wordt de rest van de sloopauto verwerkt om waardevolle materialen zoals staal, koper, ijzer en aluminium te recyclen. Deze materialen kunnen worden gebruikt in de productie van nieuwe auto’s en andere producten.

Vernietiging van de carrosserie
Het overgebleven chassis en de carrosserie van de sloopauto wordt versnipperd of verwerkt tot schroot. Dit schroot kan opnieuw worden gesmolten of gebruikt voor de productie van nieuwe metalenproducten. 

Een auto mag naar de sloop als deze total loss is verklaard of als de reparatiekosten hoger uitvallen dan de (dag)waarde van de auto. Hierbij maken wij het verschil tussen:

1. technisch total loss: reparatie aan de auto is niet meer mogelijk;

2. economisch total loss: de kosten van reparatie zijn hoger dan waarde van uw auto.

Ook als uw auto niet meer door de APK komt en de kosten hoger uitvallen dan de waarde van de auto, spreken we van economisch total loss. Ligt de marktwaarde van uw voertuig hoger dan de reparatiekosten? Dan spreken we van een loop- of schadeauto. De vergoeding voor een loopauto ligt doorgaans aanzienlijk hoger dan een vergoeding voor een sloopauto.

Verkoop uw sloopauto aan ADN. U bent snel van uw sloopauto af, ontvangt ter plekke een RDW vrijwaringsbewijs en wij keren direct het afgesproken bedrag uit.

Dit is afhankelijk van de staat van uw schadeauto. We kunnen onderdelen van uw schadevoertuig (her)gebruiken, repareren of reviseren, om vervolgens deze onderdelen te verkopen. In sommige gevallen kunnen we een voertuig met schade zelfs volledig herstellen.

Een schadeauto is een voertuig dat schade heeft opgelopen door bijvoorbeeld een ongeval, brand of natuurramp.

Uw vraag niet beantwoord?

Staat uw vraag er niet tussen, zijn er onduidelijkheden of kunnen wij u met iets anders helpen? Neemt u dan contact met ons op. 

Openingstijden

Ma tot vr: 08.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 08.30 tot 14.30 uur
Zondag: Gesloten

Bel 024-378 4427
WhatsApp 024-378 4427

Uw vraag niet beantwoord?

Staat uw vraag er niet tussen, zijn er onduidelijkheden of kunnen wij u met iets anders helpen? Neemt u dan contact met ons op. 

Openingstijden

Ma tot vr: 08.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 08.30 tot 14.30 uur
Zondag: Gesloten

Liever direct contact?

Bel 024-378 4427

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.30 tot 14.30 uur.

WhatsApp 024-378 4427

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.30 tot 14.30 uur.

Liever direct contact?

Bel 024-378 44 27

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur en op zat. van 08.30 tot 14.30 uur.

WhatsApp 024-378 4427

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur en op zat. van 08.30 tot 14.30 uur.